Workshops

Ben je op zoek naar een gezellige workshop met leuk resultaat? Zoek je iets voor jouzelf en je vriendinnen, vrienden of familie? Of wil je een workshop cadeau doen? Er is veel mogelijk in atelier Marjolijn Engelhard. Maar een workshop kan ook op locatie gegeven worden.

  • Actionpainting (alleen op locatie)
  • Portretboetseren
  • Nat-in-nat schilderworkshop
  • Portrettekenen workshop
  • Pottenbakken (alleen in het atelier, max 10 personen)

Het belangrijkste ingrediënt van de workshops is plezier. Je komt in beweging en je gaat je eigen creativiteit (her)ontdekken. Er is veel mogelijk: portret boetseren, action painting, workshop expressie, met een groep een gezamenlijk schilderij maken…en nog veel meer.  Neem contact op en je wensen worden geïntegreerd in een mooie workshop.

Workshop Pottenbakken

workshop pottenbakken

workshops

Bestand_000 (5)

Dit is een topper: met je vrienden of familie 1,5 uur lang met je handen in de klei en aan het eind voldaan en trots op het eindresultaat: 1 of 2 kommetjes waar je later je nootjes of olijfjes uit eet, of je expresso uit drinkt! Er wordt tijdens de workshop in de pottenbakkerij vaak heel geconcentreerd gewerkt, maar ook veel gelachen. Want er komen soms de gekste baksels uit je handen. Het maakt dus niet uit of je geen ervaring hebt, je hebt altijd resultaat.
Praktisch: De werkstukken moeten na de workshop drogen, gebakken en geglazuurd worden (er komt een transparantglazuur overheen of tegen een meerprijs een gekleurd glazuur). Daarna kunnen ze opgehaald worden of (tegen verzendkosten) opgestuurd worden. 
Tot 5 personen kan iedereen pottenbakken op een electrische draaischijf. Vanaf 6 personen is de duur van de workshop 2 uur. Dan gaat de helft van groep eerst een potje draaien op de draaischijf en maken de anderen een handvorm-potje. Na een uurtje draaien we de groepjes om. Uiteindelijk heeft iedereen dan als eindresultaat 1 handvorm-potje én een gedraaid potje. Maximaal 10 personen. 
Prijzen en data: zie onderaan deze pagina.

Workshop actionpainting (op locatie)

In deze workshop kom je in beweging. Niet het hoofd, maar de bewegingen van je lijf bepalen wat er op papier komt te staan. Deze techniek maakt iedereen vrij en maakt plezier en speelsheid in mensen los. Het mooie is dat het resultaat voor iedereen anders is en toch even sprekend. Het gaat hier niet om mooie plaatjes te maken, maar om tot expressie te komen, om even in de voetsporen te staan van de schilder Pollock. En met soms een beetje aanmoediging lukt dat iedereen! Het is ook mogelijk om met een groep een groot gezamenlijk werkstuk te maken. Deze workshop kan zowel buiten als binnen plaatsvinden en kan in grote groepen plaatsvinden. Met één werkstuk zijn deelnemers zo'n 30 minuten bezig. Maar als ze eenmaal de smaak te pakken hebben willen ze vaak nog een keer. In grote groepen (meer dan 12 personen) werken we in twee of meer rondes.

Workshop portret boetseren

Het maken van een portret in klei is moeilijker dan je denkt, maar wel erg leuk. Je hebt geen andere materialen nodig dan je handen en de klei. Het is mooi om te voelen hoe je met je handen de klei kunt omvormen tot iets levendigs en sprekends. In 2 uur kun je al een mooi beeld opbouwen. De grootte is max 15 tot 20 cm. Leuk voor op de kast of op de vensterbank. Kinderen kunnen dit ook, en dan al vanaf 7 jaar.  Zij zijn heel speels en origineel in hun creativiteit en maken daardoor de meest verrassende (fantasie) portretten.

Duur van deze workshop: Kinderen: 1 tot 1,5 uur Volwassenen: 2 tot 4 uur
Groepsgrootte: Atelier 4-8 personen, op locatie 6 tot 12 (max)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Workshop nat-in-nat-schilderen

SAMSUNG

SAMSUNG

Een zeer toegankelijke techniek voor mensen met en zonder schilderervaring. Anders dan bij aquarelleren leent de nat-in-nat techniek (aquarelverf op vochtig papier) zich bij uitstek om meer dan een ‘plaatje’ te schilderen. De kleuren – passend bij de verschillende landschappen – komen intens op het papier te voorschijn. Je schept en creëert een levendig landschap. Je schildert in alle rust, en bouwt de voorstelling laag voor laag op. Je mengt op het papier en gaat van kleur, naar beweging, naar vorm. Schilderen in de nat-in-nat techniek staat voor genieten. Deze workshop kan ook in de vorm van een cursus (zes tot tien bijeenkomsten) gegeven worden, zowel op locatie als in mijn eigen atelier.

Prijzen Workshops in het atelier (Let op: het atelier is gesloten t/m eind augustus. Je kunt weer contact opnemen in september)
Pottenbakken: €120,- per boeking voor 2 tot 4 personen. Daarna komt er voor iedere extra persoon €30,- pp erbij. Maximaal 10 personen.
Je krijgt hiervoor een privé workshop. Boek je met 2 of 3 personen en vind je het prima om de workshop met 2 of 3 anderen te delen én die plekken worden daadwerkelijk volgeboekt, dan krijg je korting en betaal je maar €105,- .
De kosten zijn inclusief stookkosten en transparant glazuur. Voor een gekleurd glazuur (blauw) komt er €3,- pp bij. De duur van de workshop is 1,5 uur. Vanaf zes personen is de duur van de workshop 2 uur.
Nat-in-nat schilderen / portet tekenen: €30,- pp vanaf 4 personen incl materialen.
(bij 1 tot 4 personen is de totaalprijs €120,-) Maximaal 8 personen.
Portretboetseren
Portret tot 15 cm €30,- pp vanaf 4 peronen (bij 1-4 personen is de totaalprijs €120,-) 
Portret tot 20 cm €32,50 pp vanaf 4 personen (bij 1 tot 4 personen is de totaalprijs €130,-).
De portretten kunnen ook gebakken worden (+ €10,- pp).

Data
Een datum uitkiezen kan in overleg. De dagen waarop geboekt kan worden zijn dinsdagochtend (9.30-11.00 uur), Woensdagochtend (9.30-11.00 of 11.30-13.00), vrijdagmiddag (13.30-15.00 of 15.30-17.00 uur) Zaterdag (10.00-11.30 of 12.00-13.30 u).   

Prijzen voor workshops op locatie (niet pottenbakken):
Basistarief exl materiaal- en reiskosten.
Halve dag (4 uur): €350,-
Het totaalbedrag is afhankelijk van de materiaalkosten en de reiskosten.
Action Painting (max 25 personen).
materiaalkosten tot 25 personen (verf, papier, dekzijl): € 50,-
Portretten / fantasieportretten boetseren (max 12 personen)
De materiaalkosten zijn afhankelijk van de grootte van de portretten. Portret tot 15 cm € 5,- pp Portret tot 20 cm € 7,- pp.
Nat-in-nat schilderen (max 12 personen)
€7,- pp.