Workshops

Ben je op zoek naar een gezellige workshop met leuk resultaat? Zoek je iets voor jouzelf en je vriendinnen, vrienden of familie? Of wil je een workshop cadeau doen? Er is veel mogelijk in atelier Marjolijn Engelhard. 

  • Pottenbakken (max 10 personen)
  • Nat-in-nat schilderworkshop
  • Portrettekenen workshop
  • Portretboetseren

Het belangrijkste ingrediënt van de workshops is plezier. Je komt in beweging en je gaat je eigen creativiteit (her)ontdekken. Er is veel mogelijk: portret boetseren, pottenbakken, met een groep een gezamenlijk schilderij maken…en nog veel meer.  Kijk maar eens naar de mogelijkheden hieronder. Wil je al iets boeken, kijk dan naar de beschikbare data onder aan deze pagina en neem daarna contact op om een workshop te reserveren. Veel plezier.

Workshop Pottenbakken

workshop pottenbakken

workshops

Bestand_000 (5)

Dit is een topper: met je vrienden of familie 1,5 uur lang met je handen in de klei en aan het eind voldaan en trots op het eindresultaat: zeker 1 of 2 kommetjes waar je later je nootjes of olijfjes uit eet, of je expresso uit drinkt! Er wordt tijdens de workshop in de pottenbakkerij vaak heel geconcentreerd gewerkt. Maar ook veel gelachen, want er komen soms de gekste baksels uit je handen. Daarom maakt het dus niet uit of je ervaring hebt of niet; je hebt in ieder geval plezier en er is nog nooit iemand zonder resultaat weer naar huis gegaan.

Praktisch

De werkstukken moeten na de workshop drogen, gebakken en geglazuurd worden (er komt een transparantglazuur overheen of tegen een meerprijs een gekleurd glazuur). Daarna kunnen ze opgehaald worden of (tegen verzendkosten) opgestuurd worden. 
Tot 5 personen kan iedereen pottenbakken op een electrische draaischijf. Vanaf 6 personen is de duur van de workshop 2 uur. Dan gaat de helft van groep eerst een potje draaien op de draaischijf en maken de anderen een handvorm-potje. Na een uurtje draaien we de groepjes om. Uiteindelijk heeft iedereen dan als eindresultaat 1 handvorm-potje én een gedraaid potje. Maximaal 10 personen. 
Prijzen en data: 

Helaas. Door de grote interesse is er t/m de zomer geen plek meer. Vanaf 1 september kun je weer contact opnemen om een workshop te boeken. 

Workshop portret boetseren

Het maken van een portret in klei is moeilijker dan je denkt, maar wel erg leuk. Je hebt geen andere materialen nodig dan je handen en de klei. Het is mooi om te voelen hoe je met je handen de klei kunt omvormen tot iets levendigs en sprekends. In 2 uur kun je al een mooi beeld opbouwen. De grootte is max 15 tot 20 cm. Leuk voor op de kast of op de vensterbank. Kinderen kunnen dit ook, en dan al vanaf 7 jaar.  Zij zijn heel speels en origineel in hun creativiteit en maken daardoor de meest verrassende (fantasie) portretten.

Duur van deze workshop: Kinderen: 1 tot 1,5 uur Volwassenen: 2 tot 4 uur
Groepsgrootte: Atelier 4-8 personen, op locatie 6 tot 12 (max)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Workshop nat-in-nat-schilderen

SAMSUNG

SAMSUNG

Een zeer toegankelijke techniek voor mensen met en zonder schilderervaring. Anders dan bij aquarelleren leent de nat-in-nat techniek (aquarelverf op vochtig papier) zich bij uitstek om meer dan een ‘plaatje’ te schilderen. De kleuren – passend bij de verschillende landschappen – komen intens op het papier te voorschijn. Je schept en creëert daardoor een levendig landschap. Je schildert in alle rust, en bouwt de voorstelling laag voor laag op. Je mengt op het papier en gaat van kleur, naar beweging, naar vorm. Zo staat schilderen in de nat-in-nat techniek staat voor genieten

Prijzen Workshops in het atelier
Pottenbakken: €120,- per boeking voor 2 tot 4 personen. Daarna komt er voor iedere extra persoon €30,- pp erbij. Maximaal 10 personen.
Je krijgt hiervoor een privé workshop.
Boek je met 2 of 3 personen en vind je het prima om de workshop met 2 of 3 anderen te delen én die plekken worden daadwerkelijk volgeboekt, dan krijg je korting en betaal je maar €105,- .
De kosten zijn inclusief stookkosten en transparant glazuur. Voor een gekleurd glazuur (blauw) komt er €3,- pp bij. De duur van de workshop is 1,5 uur. Vanaf zes personen is de duur van de workshop 2 uur. Voor data en tijden zie onder aan deze pagina.
Nat-in-nat schilderen / portet tekenen: €30,- pp vanaf 4 personen incl materialen.
(bij 1 tot 4 personen is de totaalprijs €120,-) Maximaal 8 personen.
Portretboetseren
Portret tot 15 cm €30,- pp vanaf 4 peronen (bij 1-4 personen is de totaalprijs €120,-) 
Portret tot 20 cm €32,50 pp vanaf 4 personen (bij 1 tot 4 personen is de totaalprijs €130,-).
De portretten kunnen ook gebakken worden (+ €10,- pp).

Data t/m juni 2019
Helaas. Door de grote interesse is er t/m de zomer geen plek meer. Vanaf 1 september kun je weer contact opnemen om een workshop te boeken. 
Dagen waarop vanaf september geboekt kan worden: Woensdagochtend (10.00-11.30), 
Vrijdagmiddag (13.30-15.00 of 15.30-17.00 uur), Zaterdag (10.00-11.30 of 12.00-13.30 u):