Pottenbakkerij

BePottenbakkerij in Bergenn je op zoek naar een cursus pottenbakken of wil je iemand een mooi persoonlijk cadeau geven, dan kun je goed terecht bij deze pottenbakkerij in Bergen (nh).

De pottenbakkerij, gelegen in het kunstenaarsdorp Bergen (noord-Holland) is onderdeel van het atelier ‘Marjolijn Engelhard’.
Met
vijf draaischijven is het een gezellige plek heerlijk om wekelijks te komen voor je cursus pottenbakken. Niets is fijner om een ochtend of avond per week met je handen in de klei te zitten en te zien hoe er uit die handen voorwerpen ontstaan die je later echt kunt gaan gebruiken: kopjes, bordjes, kommetjes… 

Cursus pottenbakken

Iedereen kan leren pottenbakken. Het enige dat je nodig hebt is een schort, een oude doek en een combinatie van concentratie en geduld. Ook al ben je geconcentreerd bezig, de meeste mensen ervaren het pottenbakken in de pottenbakkerij als heel ontspannend. En hoe leuk is het als je na een aantal lessen je eerste gebakken en geglazuurde kopje of kommetje in je handen hebt. Kijk maar eens bij de cursuspagina of een cursus ook iets voor jou is!

Mooi keramiek cadeau doen

In de pottenbakkerij kun je zeker een mooi cadeau vinden om aan jouw dierbaren te schenken. Een prachtige schaal, een vaas, een kommetje of kopje, genoeg keuze. De voorwerpen zijn unieke stukken met mooie glazuren. Bij de pagina Keramiek zie je nog meer werkstukken. Ben je nieuwsgierig geworden, maak dan maar een afspraak voor een bezoek aan het atelier.

pottenbakkerij keramiek

Cobaltblauw en titaniumwit