Boekentip 1

Vandaag krijg je van mij boekentip 1. En er zullen er meer gaan volgen. Het boek waar het vandaag om gaat in 'boekentip 1" is een boek dat je op een speelse en creatieve manier laat creeren: De naam van het boek is Grenzeloze Creativiteit, door Mary Todd Beam. Het bevat 25 oefeningen om, volgens Mary, je artistieke gaven te ontwikkelen. Waarom ik het aanbeveel? Omdat het 25 heel leuke ideeen bevat om op een andere manier te werken met materialen zoals acrylverf en aquarelverf. Omdat het je aanzet om speels te werken. Omdat het je uitdaagt om ook andere materialen in je werkstukken te gebruiken zoals zand, plastic en zilverfolie. Omdat het op een heel aantrekkelijke manier  en overzichtelijke wijze is opgebouwd.

Mary Todd Beam heeft haar ervaring als kunstenaar en docente omgezet in een aantrekkelijk werkboek met veel afbeeldingen die je helpen om haar stappen in het creatieve proces te reproduceren. 


Boekentip 1 Op deze bladzijde zie je bijvoorbeeld hoe Mary oud werkstukken  gebruikt om een nieuwe  creatie te maken. Ze laat stap voor stap hoe zij dat aanpakt: Eerst oude werkstukken verzamelen, dan op de achterzijde (zonder rekening te houden met de afbeeldingen er op) willekeurige abstracte vormen tekenen, dan deze uitsnijden en er een collage van maken. Juist door de vormen op de achterzijde van de oude werkstukken te tekenen, ontstaat er een spontaniteit van kleuren en patronen.

 

 

 

 

 Hier zie je het eindresultaat van de kunstenaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt dit boek nog goed verkrijgen op internet. Let echter goed op, want op sommige websites wordt hij aangeboden voor €99,- terwijl je het ook kunt krijgen voor €27,95.
Boekentip 1 Titel: Grenzeloze creativiteit
 Oorspronkelijke titel: Celebrate your creative self
 Auteur: Mary Todd Beam
 Uitgeverij: Tirion, 2003 en derde druk in 2006

 Veel plezier! En laat maar weten als je iets leuks met deze boekentip 1 hebt gedaan!