Kunst10daagse 2017

De Kunst10daagse 2017 start weer op 20 oktober. Een mooie gelegenheid om je onder te dompelen in een enorme hoeveelheid kunst. En niet alleen de kunst is interessant, ook de locaties op zich zijn vaak een belevenis. Je komt op de meest uiteenlopende plekken. Tijdens de Kunst10daagse 2017 kom je in professionele ateliers, in achtertuinen, in grote villa's, in cafees, in piepkleine schuurtjes of in een stal. En natuurlijk kom je ook langs in mijn atelier op Filarskiweg 12. Ook dit jaar is weer mooi werk te zien van Christien Engelhard en Marjolijn Engelhard en voor het eerst is er nog een extraatje in de vorm van pottenbakworkshops.

Dit jaar heb ik me weer op 2 disciplines gericht; het pottenbakken, waarbij mijn aandacht vooral uitgegaan is naar de kristalglazuren, en schilderijen waarbij natuurlijke materialen zoals aarde, zand, wol, gedroogde bladeren gecombineerd worden met acrylverf. Een zeer interessante combinatie vol diepte in kleur en structuur.


IMG_5487


   

IMG_4569


Het pottenbakken was ook dit jaar weer een heerlijke bezigheid. De wereld van vormen en glazuren is enorm groot. Het blijft een boeiend om er steeds opnieuw in te duiken en er alles van te ontdekken. Mooi zijn mijn schalen, kommetjes, maar ook mijn kannen. Ik zou ze het liefs in mijn eigen kast willen zetten. Maar ik laat ze je graag zien tijdens de Kunst10daagse 2017.


vaasje


   

Bestand_002 (1)


Een greep uit de kunstenaars tijdens de Kunst10daagse 2017

Er is heel veel moois te zien. Daardoor is het moeilijk om te bepalen waar je nog meer moet gaan kijken. Hieronder vind je een paar tips van kunstenaars die ik ieder jaar weer interessant vind en die ik zeker zelf ga bezoeken als ik de tijd heb:

Louise de Vries Lentsch, Doorntjes 28, Papierkunst; boek-objecten bewerkt met grafische technieken, papier, metaal

Mauricio Escobar, Parkhotel Bergen wordt omgetoverd tot kunstvilla, Stationsstraat 2, Mauricio heeft heel interessant werk waarbij hij doeken en andere materialen bewerkt met pigmenten en metalen. Er ontstaan boeiende kleuren, structuren en oppervlakten. Hij exposeert in kamer 111

Ad Groot, Karel de grotelaan 66, Prachtige abstracte schilderijen. Ad Groot heeft dit jaar ook werk hangen in museum Kranenburgh

Stalkunst, meerdere kunstenaars op de Voert 9, o.a. keramiste Nienke Wallinga

Jan Groenhart, Wiertdijkje 8a, prachtige grote olieverfschilderijen in een schitterend huis

Jan Everwijn, Oude Bergerweg 20, Beelden, abstract en figuratief, hout, steen, keramiek, brons

Eric Prins, Filarskiweg 19, grote abstracte doeken waar je de tijd voor moet nemen. Doe je dat, dan zie je in het abstracte werk enorme dieptes en ruimtes ontstaan.

Workshops pottenbakken tijdens de Kunst10daagse

Tijdens de kunst10daagse week geef ik een aantal workshops pottenbakken. button_kijk-hier-voor-data-en-tijden

 Veel plezier