De Bergense kunst10daagse

Zin in een onderdompeling kunst? Kom naar de Bergense Kunst10daagse. Afgelopen vrijdag is dit steeds groter wordende evenement van start gegaan en mijn atelier doet ook weer mee. Je zult mijn atelier niet meer herkennen. Ieder jaar bouwen we het weer om tot een heuse galerie, met aardewerk en schilderijen van mijn eigen hand, en schilderijen van mijn schoonzusje Christien Engelhard. En voor wie er een interessant uitje van wil maken heb ik een aantal leuke kunst-kijk-tips op een rij gezet. Je kunt de Bergense kunst10daagse nog tot zondag 23 oktober te bezoeken.

Wat moet je zeker zien

De onderstaande kunstenaars heb ik de afgelopen jaren steeds weer opgezocht omdat ze me boeiden door hun professionele kunstenaarschap of juist door hun eigenheid, of vanwege het ambachtelijke van hun kunst. Daarbij kom je met dit rijtje op een aantal erg interessante mooie, grappige plaatsen in Bergen.

Groene route nr 8, Marjolijn Engelhard en Christien Engelhard. Filarskiweg 12. In mijn atelier vind je mijn meest recente aardewerk. Daarnaast een klein aantal schilderijen uit de afgelopen jaren. Christien Engelhard toont haar nieuwste schilderingen die ontstaan zijn in Zuid Frankrijk en Rome. Haar warme kleuren spreekt ons Nederlanders steeds weer aan.

Werkstukken cobaltoxide  Fles koperoxide Schilderij Christien 
 

Blauwe route nr 7, Jan Groenhart, Wiertdijkje 8A. Jan Groenhart is een kunstenaar in hart en nieren. Prachtige landschappen met olieverf. Een favoriet en helaas heb je een flinke smak geld nodig om zijn werk aan te kunnen schaffen.

Blauwe route nr 9 Mariette Postma, Buerweg 27. In haar huis in het bosrijke gedeelte van Bergen vind je glasmosaïk. Met name haar schalen zijn een lust voor het oog, maar ook de gitaren die tot kunstobject zijn geworden zijn een bezoekje waard.

Blauwe route nr 11, Joshua Pennings, Eeuwigelaan 27. De sculpturen van smeedwerk met metaal zijn imosant. Verwacht geen abstracte beelden, want dit werk is “ imaginair realisme”, of wel expressieve dier-figuren. Maar die term doet zijn werk te kort. De plaats waar het werk tentoongesteld wordt is net zo interessant: een prachtige tuin op de eeuwigelaan, een huis in het hogere financiele segment.

Groene route, Nr 7,  Erik Prins, Filarskiweg 19. Ook een favoriet van mij en een straatgenoot. Al zijn hele leven in het vak en een inspirator voor leerlingen. De schilderijen van Erik vragen wat tijd. Neem je die tijd, dan gaat er een wereld en een ruimte voor je open achter de op het eerste gezicht abstracte streken en kleuren.

Groene route, nr 20,  Ad Groot, Karel de grotelaan 66. Voorheen werkzaam in zijn atelier op de Voert, nu meer nabij het centrum. Mooie verstilde abstracte schilderijen. Hierbij kom je tot mijmeringen en rust. Erg mooi.

Ad Groot

Groene route nr 32, Redmer Hoekstra,  Karel de grotelaan 14. Van deze man zag ik het werk op de kunstmarkt in Bergen. Hij maakt surrealistische pentekeningen, interessant als je er van houdt.

Groene route nr 13, Jan Everwijn, Oude Bergerweg 20, Op deze locatie vind je een aantal kunstenaars bij elkaar. Met name Jan everwijn bewonder ik om de beelden waarbij hij hout en keramiek bij elkaar brengt. Dat vraagt om vakmanschap.

Rode route nr 13, Judy Bakker, Loudelsweg 41. De schilderijen van Judy vormen één geheel met haar interieur. In haar kleine huisje maakt ze grote abstracte doeken die goed verkopen.

Blauwe route (centrum) nr 17, Geertrui van Herwijnen. Beukenlaan 5S. In een beetje sjofel en klein huisje zonder enige pretentie, maar op een mooie plek in het centrum, hangen ontroerende natuurfoto’s. Geertrui heeft een fijn oog voor details, sfeer en compositie. Een aanrader.

Geertrui van Herwijnen Compilatie van foto's van Geertrui van Herwijnen

Veel plezier

Veel plezier en laat me weten wat jou geraakt of geinspireerd heeft op de Bergense kunst10daagse!
button_zelf-aan-de-slag-met-een-cursus-klik-hier