Kunstboeken op het toilet

Kunstboeken op het toilet. Dat klinkt oneerbiedig. En toch zou iedere kunstliefhebber dat moeten doen. Iedereen heeft wel een prachtig kunstboek in de kast staan dat daar niet tot zijn rechtkomt, maar waar nergens anders plaats voor is. In deze nieuwsbrief een handige tip om een systeem te maken waarbij je vanaf het toilet iedere dag naar prachtige afbeeldingen kunt kijken…met losse handen.

Waarom zou je je tijd in het kleinste kamertje niet veraangenamen met het kijken naar mooie afbeeldingen? Meestal zie je op het toilet verjaardagskalenders hangen en soms ligt er ook een tijdschrift. Maar met deze tip fleur je het toilet enorm op.

Kunstboek op het toilet bestand_000-2

Wat heb je er voor nodig?

– een receptenstandaard (bv te krijgen bij Ikea of Dille en Kamille)

bestand_003

– twee latjes / houtjes

– houtlijm

– vier pluggen met schroef

– een boor

Werktekening

bestand_005 

Gebruiksaanwijzing

Boor in de twee bovenhoeken van de receptenhouder een gat op de dikte van de schroeven. Boor ook twee gaatjes in de twee onderhoeken van de staander. 
Zaag de twee latjes passend, liefst met een verstekzaag. Doe wat houtlijm op beide schuine delen en bevestig ze aan twee kanten aan de onderzijde van de receptenhouder, tussen de staander en het voorblad. Laten drogen.

bestand_004 

Boor vier gaatjes in de muur op de precieze plek waar je jouw boekenhouder gaat bevestigen. (kies de juiste boordikte, passend bij de pluggen). Doe de pluggen in de gaatjes. Doe vervolgens de schroeven in de gaten in je boekenhouder en schroef ze in de pluggen in de muur. 

Je bent nu klaar om je kunstboek op het toilet te zetten. Veel plezier!